• ro
  • en

Publicații

21 Dec 2015
Primul program comunitar pentru Moldova după semnarea Acordului de Asociere la UE.

La 1 iulie 2014, Președintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AȘM), academicianul Gheorghe Duca, a semnat, din partea R. Moldova, Acordul de Asociere la Programul european pentru cercetare-inovare ORIZONT 2020. Astfel, acesta devine primul program comunitar la care participă țara noastră după semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană.

21 Dec 2015
ASPECTE GENERALE ȘI SPECIFICE ALE EVALURĂRII PROIECTELOR DE CERCETARE (FRANȚA, MAREA BRITANIE, CEHIA, ROMÂNIA, REPUBLICA MOLDOVA)

Întreaga societate în statele avansate și în curs de dezvoltare conștientizează faptul că știința și inovarea sunt factorii care determină în prezent progresul economic și este capabil să soluționeze numeroase probleme de ordin ecologic, social, cultural.

21 Dec 2015
EVALUAREA PROIECTELOR DIN SFERA ȘTIINȚEI ȘI INOVĂRII ÎN REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA. STUDIU COMPARATIV

Rezumat: Procesul de evaluare a proiectelor din sfera științei și inovării din Republica Moldova și România are un șir de asemănări  importante care demonstrează că în ambele state expertiza...

04 Sep 2015
Intellectual Property Rights in India: Innovation and Competitiveness in the Indian Context

This paper looks at the broad contours of India’s current intellectual property rights (IPR) regime and offers an assessment of the current situation as well as scenarios for continued advancement.